Het verhaal

Mijn interesse in gezonde voeding gaat terug naar het moment waarop ik ontdekte dat mijn dochter intolerantie heeft voor diverse voedingsmiddelen.

Zij kampte al een aantal jaren met hoofdpijn en de artsen konden eerst geen oorzaak vinden, dus er kwam heel lang ook geen oplossing. Tot wij er door een therapeut op gewezen werden dat haar problemen weleens voort zouden kunnen komen uit het niet goed verwerken van voedsel door de darmen. Met behulp van een diëtiste zijn we toen gaan zoeken naar de oplossing voor haar.

Door het dieet knapte mijn dochter stukje bij beetje op. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en mijn belangstelling in voeding is gedurende die periode alleen maar toegenomen.

Ons hele gezin is gezonder en meer verantwoord gaan eten en we voelen ons allemaal een stuk beter dan voorheen. Eigenlijk is het ook veel lekkerder, om uitsluitend te koken met pure voedingsstoffen.

Mijn dochter drong erop aan dat ik ook anderen ging adviseren over voeding. Daartoe besloot ik dat ik een diploma op het gebied van voeding wilde behalen. De interessante studie voor gewichtsconsulent heb ik begin 2017 succesvol afgerond. Daar leerde ik om mensen met over- of ondergewicht goed te begeleiden, zonder dure diëten.

Ook kan ik tips geven over vervangende voedingsstoffen bij intolerantie en allergieën, mits er vanuit de arts geen bezwaren zijn tegen begeleiding volgens de Richtlijnen Goede Voeding.

Ria von Hout

Call Now Button